Nya kvastar sopar bäst – säger ordspråket. Beviset för detta finns i Boden och kvastarna finns hos städföretaget Rentiva som ägs och drivs av Cecilia Ek och hennes sambo Marcus Fjällborg.

Gratistidning Boden träffar Cecilia i företagets lokaler på Drottninggatan. Här och där står städmaskiner, burkar och ­flaskor med rengöringsmedel, trasor, ­hinkar, sopar och en och annan kvast. Cecilia berättar att Rentiva är ett nytt företag och att namnet är en ordlek bildat av ”rent i vardagen” – Rentiva. Bolaget har sitt ursprung i mormor Anja Ojalas bolag Anjas städservice som funnits sedan slutet av 80-talet. Själv har ­Cecilia jobbat omkring tio år hos Anja och i det nya bolaget har hon och Marcus valt att jobba med samma metoder utifrån kvalitet, städning och miljöaspekt.

Miljövänlig städning
Rentiva utför företagsstädning, storstädning, flyttstädning, byggstädning, golvvård, fönsterputsning och hemstädning/veckostädning. Cecilia berättar att man bland annat är specialister på miljövänlig behandling av stengolv. Kontakten med kund börjar alltid med att man inspekterar städområdet. Sedan kommer man överens om hur ofta det skall städas, vad som skall städas och vilken tid som passar bäst. Oftast sker städning tidigt på morgnarna och vi brukar börja vid sex-tiden, säger Cecilia. Sedan i april ansvarar Rentiva för städningen på hotell Bodensia. Hotellchefen Barbro Gustafsson säger till Gratistidning Boden att man är mycket nöjda med Rentiva.
– De gör ett mycket bra arbete och våra gäster är väldigt nöjda.

Hög kvalitet
– För att kunden skall bli nöjd gäller det att hålla hög kvalitet på utfört arbete, säger Cecilia och fortsätter,
  – Men, det räcker inte med det. Vi använder allergitestade och miljöanpassade produkter från Macserien och håller oss hela tiden informerade om nya förbättrade städmetoder och produkter som är miljövänliga och förhindrar onödigt slitage.
  – Dessutom är våra anställda toppen, avslutar Cecilia.
Cecilia och hennes anställda vet verkligen hur man gör rent hus.

Text & foto: Olle Dahlquist / Feel IT!

 

Pin It on Pinterest